Een andere man in Teheran 

Posted on Posted in Uncategorized

Ik ben nu iets meer dan een week Teheran. Ik verblijf bij een vriend Mikaeli die ik heb ontmoet via instagram. Hij is ook een fietser en daarbij heel gastvrij. Samen met Julian ben ik hier aangekomen en later is ook nog een Ierse vriend Neil erbij gekomen. 

Ik kan nu een heel verhaal houden over de toeristische kant van Teheran maar dat doe ik later wel. Nu zal ik kort verhaaltje schrijven over de mensen hier en mijn ervaring. 

Een dagje Teheran

Ik word wakker en sta op voor het ontbijt. Het ontbijt bestaat meestal uit vers dun brood die we eten met honing en soort zoete romige yoghurt. Daarbij maken we meestal een omelet met tomatensaus. Na het ontbijt wil je de stad in, helaas zit ik hier niet vlakbij de metro dus moet je of een bus of een taxi pakken. Met de bus is gemakkelijk ze hebben hier een chipkaart en je stapt zo in, enige waar je op moet letten is dat je naar Azadi gaat. 

De taxi, bijna iedereen hier is een taxichauffeur en ze rijden meestal in een saipa. Een auto die gemaakt wordt hier in Iran. Meestal vallen ze van ellende al uit elkaar. Mocht dit niet het geval zijn dan probeert de chauffeur onderweg zijn bumper er zelf wel af te rijden. Het verkeer is hier echt een zooitje, er zijn geen regels die worden nageleefd en iedereen heeft zijn rijbewijs gekocht voor twee geiten op de markt. Mocht je bijvoorbeeld willen oversteken naar de andere kant van de straat zijn de motoren het gevaarlijkste. Deze komen overal voor, op de stoep, op de weg, in de bazaar en het liefste rijden ze tegen de richting in. Het oversteken is precies zoals het spelletje ‘ frogger’ op de computer.

Maar goed ik heb het overleefd en sta bij de metro. Deze kom je ook gemakkelijk in met je chipkaart. Vanaf hier begint het staren. Nonstop staren de mensen je aan. Niet iedereen maar bijna de helft kijkt wel even te lang en één op de tien kijkt niet meer weg. Ze blijven je aangapen of jij een toeristische attractie bent. 

Maar de mensen die je aanspreken zijn wel leuk en aardig. Ze zijn geïnteresseerd waar je vandaan komt, wat je vindt van Iran en van de mensen. En als je geluk hebt spreken ze goed Engels en kan je een leuk gesprek hebben. 

Ik heb zelf geen slechte mensen ontmoet, ik loop hier rustig in de nacht over straat om naar de supermarkt te gaan. Mensen staren je na dus een dief zal snel opvallen denk ik. 

De supermarkt 

Meestal zijn die hele kleine winkeltjes die wel een redelijk assortiment verkopen. Helaas hebben ze nergens prijzen op staan. De verkoper typt wat op zijn rekenmachine en altijd komt het uit om een mooi rond bedrag. Nu weet ik de meeste prijzen en heb je een idee wat het moet kosten maar in het begin wordt je nogal vaak opgelicht ( is maar een dollar)

Zelf auto rijden

Mijn host heeft een auto en vroeg of ik wilde rijden. 😃 Yes yes yes, natuurlijk wil ik dat. Aangezien je weet dat er geen regels zijn kan je weinig fout doen. Het enige dat je moet doen is andere weggebruikers ontwijken.

Tips

– Neem de metro, goedkoop en snel.

– Als je taxi neemt spreek prijs van te voren af, ik heb namelijk nog geen taxi met een meter gehad.

– Wissel je geld pas in Iran, wisselkoers is hier veel beter.

– Wees geen vegetariër of alcoholist 

– Download op je mobiel een Vpn programma zodat je vrij kan internetten

– Neem een simkaart van Iran Cell. Voor 3 euro heb je al 1 gb data.

– Ga je naar andere steden neem de bus, goedkoop en veel ruimte.

– als laatste tip kom naar Iran, het is niet eng, gevaarlijk ( behalve het verkeer) , iedereen is gastvrij. 

Het enige waar ik je nu nog mee kan blij maken zijn wat foto’s. 

Groetjes,

De andere man in Teheran 

http://vanhuutnaarher.com/wp-content/uploads/2016/09/vid_20160908_193913.3gp http://vanhuutnaarher.com/wp-content/uploads/2016/09/vid_20160908_193913.3gp

3 thoughts on “Een andere man in Teheran 

 1. He Koen,
  Hier ff een berichtje vanuit ITG, Theo.
  Je valt geen eens op binnen die Iraanse familie en desondanks staren ze je toch aan op straat?
  Buiten misschien wat lekke banden geen ernstige mankementen aan je fiets?
  Gezondheid ook nog top?
  Hier verder alles goed, waarschijnlijk al vernomen dat ook Gijs ons alweer verlaten heeft.
  Inmiddels heeft Joey zijn plaats hier op kantoor ingenomen en doet het perfect.
  Houd je haaks man, suk6 verder met de reis en groeten van allen hier.

  Theo

  1. Hoi Theo,
   Alles gaat goed, gezondheid is in orde. Morgen ga ik verder naar het zuiden afzakken met de fiets. De fiets doet het geweldig maar twee lekke banden gehad. Goed nieuws dat Joey op kantoor zit goede gast is hij. Veel succes met het weer in Nederland. Doe iedereen de groeten van mij.

 2. I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because you’ve got high quality content.
  If you want to know how to make extra $$$, search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *