De weg naar Boedapest

Posted on Posted in Uncategorized

“Is de weg zwaar naar Boedapest?” is de vraag die ik het meeste krijg. En daar kan ik kort over zijn, nee. Zolang je niet de eurovelo route 6 neemt in Hongarije, dat is niet meer dan een karrenspoor. Het fietsen langs de Donau is super mooi en rustig. Dus een aanrader voor jullie allemaal.
image

Andere vraag die vaak word gesteld is waar slaap je.
In mijn tentje op campings, in het bos of bij mensen thuis via warmshowers.
Zoals twee weken geleden toen ik bij een host verbleef. Die in een eigen gemaakte hut woont naast een grote oude brouwerij. Super gezellige vent die houten sculpturen maakt met kettingzaag en vijlen.

Na mijn korte pauze in Passau ging ik verder langs de Donau en deze dag veranderde de reis compleet. Als eerste kwam ik Adam tegen. Een Engelse jongen die fietst van Parijs naar Boedapest en via Kroatië weer richting Engeland gaat fietsen. Dit was de eerste vakantiefietser die ik tegen kwam. Ik keek of ik de boot moest nemen en hij kwam van de boot af en ging ook naar Linz. Heerlijke dag samen gefietst en gepraat en veel gelachen.
image

Samen zijn we naar mijn host gegaan om te kijken of hij er ook kon slapen.
Dit kon alleen met de melding dat er nog een andere Engelse man verbleef.

Andy, was zijn naam. Bij binnenkomst was het meteen raak met bier wel alcoholvrij. Hij had gehoord dat er ” crazy Dutch guy aankwam fietsen”. Hij is daarom een dag langer gebleven. Andy fiets al twee maanden rond door Europa en had nog geen cycletourer ontmoet. Snel na de ontmoeting hadden we besloten om met zijn drieën verder te reizen.
Andy fietst naar Zuid Afrika en zijn website is http://www.thewildcyclist.com
image

Op naar Wenen waar ik via mijn vriend Jacob een verblijf plaats had bij zijn tante Clasien die een geweldig container woning had aan de Donau. Hier konden we allemaal verblijven.
image

Nog zoveel dank Clasien het was echt geweldig en super gezellig met het eentje
image

Boedapest
Boedapest heb ik weekje vrij genomen zoals jullie gemerkt hebben. Mijn boy’s Jacob en Dennis kwamen langs en we hebben genoten van de stad en het bier. Wat een geweldige week en vandaag stap ik weer op de fiets om verder te fietsen met ” the new knights of the world “. Zoals we zijn omgedoopt door een leuk stel dat we tegen kwamen op een camping.

Plannen zijn wat gewijzigd ik rij met Andy naar Istanboel via Kroatië, Bosnië, Macedonië misschien Albanië, we gaan zien waar de weg ons heen leidt.

Ik wil iedereen die het goede doel steunt bedanken. Daarnaast ook iedereen bedanken die berichten stuurt dat helpt mij echt op zware dagen en is ook super leuk natuurlijk.

3 thoughts on “De weg naar Boedapest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *